Colcannon - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Colcannon
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33819 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
500 g | Kapusta hlávková |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 49,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 119,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kapusta hlávková, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Colcannon postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Kapustu nakrájíme na nudličky. Slaninu pokrájíme na malé kousky. |
2 | 25 g másla rozpálíme, osmahneme na něm dozlatova slaninu, poté přidáme kapustu a smažíme 5 minut. Poté odstavíme. |
3 | Uvařené brambory rozšťoucháme. |
4 | Smetanu zahřejeme se zbytkem másla až k varu, poté vlijeme k bramborám. |
5 | Vmícháme slaninovou směs, osolíme a opepříme. |
Poznámka
Colcannon je tradiční irské jídlo, kapustu lze nahradit například jarní cibulkou.