Recept

Zapékaná bramborová kaše

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 33821

Ingredience

500 g Brambory
100 ml Mléko polotučné
100 g Mozzarella
70 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Strouhanka
30 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 570kJ
6% Sacharidy 22 g
33% Tuky 25 g
13% Sodík 262 mg
32% Bílkoviny 18 g

Zapékaná bramborová kaše postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Uvaříme ve vroucí, osolené vodě. Poté vodu slijeme a necháme dobře okapat.

2

Šunku pokrájíme na drobné kousky, sýry nastrouháme.

3

Brambory rozmačkáme na jemnou kaši, přimícháme 40 g másla, mléko, opepříme a osolíme, vmícháme parmezán a vejce.

4

Zapékací mísu vytřeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme polovinou kaše, posypeme šunkou a mozzarellou a překryjeme zbytkem kaše.

5

Pečeme při 180°C 15 minut.

Poznámka

Na zapékání můžeme použít i menších mističek či formiček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept