Zapékaná bramborová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná bramborová kaše
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 33821 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
70 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mozzarella |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
30 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 102,4mg |
Draslík | 551,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mozzarella, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná bramborová kaše postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Uvaříme ve vroucí, osolené vodě. Poté vodu slijeme a necháme dobře okapat. |
2 | Šunku pokrájíme na drobné kousky, sýry nastrouháme. |
3 | Brambory rozmačkáme na jemnou kaši, přimícháme 40 g másla, mléko, opepříme a osolíme, vmícháme parmezán a vejce. |
4 | Zapékací mísu vytřeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme polovinou kaše, posypeme šunkou a mozzarellou a překryjeme zbytkem kaše. |
5 | Pečeme při 180°C 15 minut. |
Poznámka
Na zapékání můžeme použít i menších mističek či formiček.