Bramborové pusinky s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové pusinky s bylinkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33822 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
6 g | Bazalka |
600 g | Brambory |
300 g | Máslo čerstvé |
6 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Strouhanka |
4 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 429,0mg |
Draslík | 710,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 89,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové pusinky s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Uvaříme ve vroucí, osolené vodě. Poté vodu slijeme a necháme dobře okapat. |
2 | Bylinky nasekáme na drobné kousky. |
3 | Brambory rozmixujeme na jemnou kaši, vmícháme máslo, sůl, pepř, nasekané bylinky, strouhanku a na závěr žloutky a vejce. |
4 | Z kaše pomocí plnícího sáčku s ozdobnou koncovkou tvarujeme na plech vyložený pečícím papírem pusinky. |
5 | Ty upečeme při 180°C po dobu patnácti minut. |
Poznámka
Při výrobě této nevšední přílohy se fantazii při volbě výsledných tvarů meze nekladou. Pusinky můžeme před upečením také posypat strouhaným sýrem.