Brambory s bylinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s bylinkovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33829 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
10 g | Bazalka |
1500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
20 ml | Hořčice dijonská |
10 g | Kapary |
50 ml | Ocet vinný |
30 g | Okurky nakládané |
130 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
100 g | Sardelové řezy |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Ocet vinný, Okurky nakládané, Sardelové řezy, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Kapary, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Poté nasekáme na hrubší kusy. |
2 | Bylinky omyjeme a nadrobno pokrájíme. |
3 | Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, stejně jako rybičky, okurky a kapary. |
4 | Všechny suroviny, kromě brambor, smícháme dohromady. |
5 | Za stálého šlehání vmícháme olej, hořčici a ocet. Osolíme a opepříme dle chuti a omáčku nalijeme k bramborám. |
6 | Dobře promícháme a ihned servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme čerstvě připravené, aby bylinky neztratily díky působení soli svou chuť.