Smetanový guláš s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanový guláš s pivem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 33835 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1,2 kg | Brambory |
2 ks | Cibule |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
700 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
350 g | Salám Gothajský |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 16,7mg |
Draslík | 883,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 72,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Salám Gothajský, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanový guláš s pivem postup přípravy receptu:
1 | Gothajský salám a cibuli nakrájíme na kostičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. |
2 | Na sádle zpěníme cibuli, přidáme salám a restujeme. |
3 | Poté vsypeme koření a sůl, promícháme a zalijeme pivem. Pod pokličkou dusíme, až brambory změknou. |
4 | Do guláše vlijeme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku, chvíli povaříme a podáváme. |