Kořeněný guláš s pivem a bagetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný guláš s pivem a bagetou
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 33838 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kg | Hovězí kližka |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
700 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Tymián čerstvý |
Na bagety | |
---|---|
8 plátek | Bageta |
1 polévková lžíce | Hořčice dijonská |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 466,9mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Sůl, Tymián čerstvý, Bageta, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Hořčice dijonská, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněný guláš s pivem a bagetou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nožem rozdrtíme, maso nakrájíme na kostky. |
2 | Na másle s olejem zpěníme cibuli s česnekem a cukrem. |
3 | Když začne směs karamelizovat, přidáme maso a restujeme za častého míchání. |
4 | Poté přimícháme mouku, promícháme a zalijeme pivem. Přidáme koření a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. |
5 | Plátky bagety osmažíme z obou stran, potřeme hořčicí. |
6 | Bagetu položíme na hotový guláš hořčicí nahoru a prudce zapečeme v silně předehřáté troubě. |