Guláš na pivě s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš na pivě s fazolemi
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33842 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
600 g | Hovězí kližka |
1 špetka | Kmín mletý |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
60 g | Protlak rajčatový |
100 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na vaření fazolí | |
---|---|
300 g | Fazole bílé |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 166,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Kmín mletý, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Protlak rajčatový, Fazole bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš na pivě s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Přes noc namočené fazole uvaříme. |
2 | Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, maso na kostky, česnek prolisujeme. |
3 | Na oleji rozpustíme slaninu, zpěníme na ní cibuli, přidáme maso a orestujeme. |
4 | Přisypeme mouku, sůl, pepř, kmín a papriku. Chvíli restujeme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme pivem a vývarem z uvařených fazolí a pod poklicí dusíme. |
5 | Když je maso měkké, přisypeme uvařené fazole, ochutíme česnekem a majoránkou a ještě chvíli dusíme. |