Recept

Zapékané brambory s dýňovými a slunečnicovými semínky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 33846

Ingredience

800 g Brambory rané
1 kávová lžička Dýňová semínka
1 špetka Kmín celý
4 polévková lžíce Mléko polotučné
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Semínka slunečnicová loupaná
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
200 g Sýr smetanový tavený 45%
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 276kJ
11% Sacharidy 41 g
19% Tuky 14 g
11% Sodík 214 mg
23% Bílkoviny 13 g

Zapékané brambory s dýňovými a slunečnicovými semínky postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka.

2

V pánvi rozpustíme máslo a opražíme na něm slunečnicová a dýňová semínka.

3

Zalijeme mlékem a smetanou, přidáme tavený sýr a za občasného míchání necháme rozpustit, až vznikne hladká omáčka.

4

Osolíme, opepříme, okmínujeme a vše dobře promícháme.

5

Brambory slijeme, rozpůlíme a neoloupané vložíme do zapékací mísy.

6

Přelijeme je sýrovým krémem a pokrm zapékáme 20-30 minut ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept