Jednoduchý recept

Moravský guláš s pivem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 33850
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
4 ks Cibule
700 g Hovězí kližka
2 ks Klobása ostravská
0,5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 ks Rajčata
3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 975kJ
8% Sacharidy 28 g
54% Tuky 40 g
9% Sodík 184 mg
109% Bílkoviny 61 g

Moravský guláš s pivem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky, česnek utřeme se špetkou soli. Rajče spaříme, oloupeme, vykrájíme semena a rajče nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, klobásy podélně rozkrojíme.

2

Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, česnek a restujeme. Poté přisypeme mletou papriku, zbylou sůl, podlijeme vodou a dusíme.

3

Když je maso téměř měkké, přimícháme rajče, papriku, strouhanku, vlijeme pivo, promícháme a dovaříme.

4

V mezičase na suché pánvi opečeme klobásy. Do každého talíře vložíme na guláš polovinu nožičky klobásy a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept