Guláš s žampiony a pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš s žampiony a pivem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33851 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
600 g | Hovězí kližka |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 358,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš s žampiony a pivem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostky, česnek rozdrtíme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. |
2 | Na pánvi orestujeme na sádle maso, přeložíme i s tukem do pekáče, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme vodou a pečeme. |
3 | K poloměkkému masu přidáme rajčatový protlak, cibuli, česnek, promícháme a dál pečeme. |
4 | Když je maso téměř měkké, přimícháme žampiony, feferonku a přilijeme pivo, v němž jsme rozšlehali mouku, a dopečeme. |