Jednoduchý recept

Bramborová polévka se šťovíkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 33852

Ingredience

1000 g Brambory
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 hrst Kerblík
1 ks Meduňka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1000 ml Vývar zeleninový
150 g Zakysaná smetana
500 g Šťovík

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 030kJ
17% Sacharidy 61 g
27% Tuky 20 g
66% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 19 g

Bramborová polévka se šťovíkem postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli.

2

Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, povaříme 2 minuty a přilijeme vývar. Pod pokličkou vaříme 15 minut, potom přidáme nasekané bylinky a vaříme ještě 5 minut.

3

Polévku rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

4

Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme natvrdo uvařeným, nasekaným vejcem.

Poznámka

Vejce předem uvaříme natvrdo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept