Bramborová polévka se šťovíkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka se šťovíkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 33852 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1000 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 hrst | Kerblík |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Meduňka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Šťovík |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1000 ml | Vývar zeleninový |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 91,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 217,9mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 110,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Citronová šťáva, Kerblík, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Meduňka, Pepř černý mletý, Šťovík, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka se šťovíkem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. |
2 | Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, povaříme 2 minuty a přilijeme vývar. Pod pokličkou vaříme 15 minut, potom přidáme nasekané bylinky a vaříme ještě 5 minut. |
3 | Polévku rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. |
4 | Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme natvrdo uvařeným, nasekaným vejcem. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.