Vepřový guláš na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový guláš na pivu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33853 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 krajíc | Chléb konzumní |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
700 g | Vepřová plec |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 165,7mg |
Draslík | 799,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový guláš na pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kostičky, tvrdý chleba nastrouháme, maso nakrájíme na kostky. |
2 | Cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso a orestujeme. |
3 | Přidáme sůl, kmín, pepř, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. |
4 | Když je maso poloměkké, poklici sundáme a vydusíme šťávu. |
5 | Poté vmícháme nastrouhaný chleba, vmícháme pivo a dovaříme. |