Segedínský guláš na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Segedínský guláš na pivu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33855 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
700 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
120 g | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,2 kg | Vepřová plec |
250 g | Zakysaná smetana |
1 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 140,1mg |
Draslík | 628,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová plec, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj., Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Segedínský guláš na pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostky, česnek rozdrtíme, zelí slijeme a překrájíme (nálev odložíme). |
2 | Na sádle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a sůl a orestujeme. Poté vmícháme papriku, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme za občasného míchání, až je maso poloměkké. Přidáme zelí a dusíme, až je vše měkké. Na závěr vmícháme nálev ze zelí a dobře vmícháme smetanu a necháme prohřát. |