Bramborové knedlíky s třešněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky s třešněmi
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33859 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Brambory vařené ve slupce |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
80 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka pšeničná hrubá |
50 g | Pšeničná krupice |
40 ml | Sherry brandy |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Třešně |
2 ks | Vanilkový lusk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 128,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2g |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Sherry brandy, Třešně, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky s třešněmi postup přípravy receptu:
1 | Třešně omyjeme a vypeckujeme. Vanilkové lusky rozřízneme, dřeň vydlabeme a smícháme s citronovou šťávou a třešňovicí. Směs promícháme s třešněmi a necháme 10 minut stát. |
2 | Ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s máslem, krupicí, moukou, vejci a solí. Na pracovní desce vypracujeme těsto, zformujeme je do válečku a nakrájíme na 8 silných plátků. |
3 | Na plátky těsta rozdělíme třešně, těsto zabalíme a vytvarujeme kulaté knedlíky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 12 minut těsně pod bodem varu. Vyjmeme a necháme okapat. |
4 | Knedlíky upravíme na talíře a podáváme posypané cukrem a skořicí. |