Recept

Zapékané brambory s hlívou ústřičnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33862
Kategorie: Brambory

Ingredience

800 g Brambory
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
300 g Hlíva ústřičná
250 g Jogurt bílý
300 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rajčata
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
600 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Niva (Rokfór)

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 758kJ
13% Sacharidy 48 g
7% Tuky 5 g
44% Sodík 888 mg
45% Bílkoviny 25 g

Zapékané brambory s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:

1

Hlívu očistíme, případně rozkrojíme.

2

Špenát očistíme, omyjeme, 2 minuty povaříme a zprudka zchladíme. Necháme okapat.

3

Sýr nakrájíme nadrobno a smícháme s mlékem a jogurtem. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, nasekanou petržel, šalvěj a vše promícháme. Směs osolíme a opepříme.

4

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Navrstvíme je střídavě se špenátem a houbami do zapékací mísy. Navrch rozprostřeme sýrovou směs.

5

Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.

6

Při podávání každou porci ozdobíme dílky omytého rajčete.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept