Recept

Zdravá pohanková pomazánka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 33864
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Kmín mletý
10,5 polévková lžíce Majoránka
80 g Máslo čerstvé
6 dl Mléko plnotučné
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 šálek Pohanka
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 298kJ
19% Sacharidy 69 g
33% Tuky 25 g
12% Sodík 240 mg
25% Bílkoviny 14 g

Zdravá pohanková pomazánka postup přípravy receptu:

1

Pohanku v sítu promyjeme a pak ji dvakrát spaříme vařící vodou (2-3 litry). Spařenou pohanku dáme vařit do mírně osoleného (0,5 lžičky) mléka a pomalu ji uvaříme za občasného promíchání na kaši. Čerstvou majoránku omyjeme a lístky pokrájíme nadrobno. Šalotku očistíme a drobně pokrájíme. Oloupaný česnek prolisujeme.

2

Pohankovou vychladlou kaši a prolisovaný česnek rozmixujeme tyčovým mixerem. Máslo vyšleháme se solí (0,5 lžičky) a pak je přimícháme k pohankové kaši. Pomazánku dochutíme čerstvou majoránkou, pepřem, kmínem a promícháme s vyšlehaným máslem.

3

Nakonec přimícháme šalotku a dochutíme solí.

Poznámka

Pomazánku mažeme na chléb nebo bílé pečivo a zdobíme pokrájenými rajčaty nebo ředkvičkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept