Bramborové špízy se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové špízy se slaninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33865 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
1000 g | Brambory rané |
500 g | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
20 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 48,5mg |
Draslík | 350,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové špízy se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Brambory dobře omyjeme a neoloupané nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. Rozložíme je, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky a posypeme mletou paprikou. Oloupanou cibuli rozebereme po vrstvách a mírně posypeme kmínem. Vše střídavě napichujeme na jehly, začneme a končíme vždy bramborami. Špízy potřeme rozpuštěným máslem, zabalíme do alobalu a položíme na rošt v silně vyhřáté troubě. Pečeme asi 15 minut. |