Jednoduchý recept

Brambory s bylinkovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33866

Ingredience

1000 g Brambory rané
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
300 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 340kJ
15% Sacharidy 53 g
18% Tuky 14 g
10% Sodík 205 mg
13% Bílkoviny 8 g

Brambory s bylinkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Brambory dobře omyjeme a vaříme ve slupce v osolené vodě asi 25 minut pod pokličkou.

2

V kastrůlku zvolna rozehřejeme smetanu s máslem. Vmícháme omyté, nasekané bylinky a omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.

3

Brambory odstavíme z plotny, scedíme a necháme chvíli stát. Podáváme s bylinkovým krémem.

Poznámka

Můžeme doplnit hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept