Zmrzlinový dort kaštanový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlinový dort kaštanový
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 33868 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
200 g | Kaštany jedlé |
300 g | Zmrzlina čokoládová |
500 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 53,7mg |
Draslík | 451,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kaštany jedlé, Zmrzlina čokoládová, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Zmrzlinový dort kaštanový postup přípravy receptu:
1 | Kaštany trochu nařízneme, vložíme na pokropený plech do trouby a 10 minut pečeme. Po vyndání z trouby kaštany oloupeme, necháme vychladnout a nadrtíme. |
2 | Dortovou formu v silné vrstvě vymažeme zevnitř čokoládovou zmrzlinou. Do vanilkové zmrzliny vmícháme dvě třetiny drcených kaštanů a touto zmrzlinou vyplníme vnitřek formy. Povrch uhladíme stěrkou a dáme zamrazit. |
3 | Po zamrazení zmrzlinu vyklopíme na dortový talíř, posypeme zbylými kaštany a nakrájíme jako dort na jednotlivé porce. |