Zaječí guláš na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí guláš na pivu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 33879 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 krajíc | Chléb celozrnný žitný |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
800 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
3 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1500 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 966,4mg |
Vláknina | 299,8mg |
Vitamín A | 8,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb celozrnný žitný, Kmín drcený, Muškátový květ, Sůl, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí guláš na pivu postup přípravy receptu:
1 | Očištěného zajíce vykostíme a nakrájíme na kousky, česnek propasírujeme, tvrdý chleba nastrouháme. |
2 | Maso orestujeme na sádle, vmícháme polovinu piva a za občasného míchání pod poklicí dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy a odložíme. Šťávu zredukujeme na tuk, vsypeme mouku, zarestujeme, přimícháme nastrouhaný chleba, vlijeme zbylé pivo, rozšleháme a dobře provaříme. Asi po patnácti minutách omáčku rozmixujeme, ochutíme kořením a česnekem. Do omáčky vložíme zpět maso a povaříme. |