Recept

Ostrá masová směs na topinky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 16 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 33882
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 špetka Chilli koření mleté
2 ks Cibule
2 ks Feferony
2 ks Kapie
1,5 polévková lžíce Kečup ostrý
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 449kJ
5% Sacharidy 17 g
26% Tuky 20 g
14% Sodík 271 mg
45% Bílkoviny 26 g

Ostrá masová směs na topinky postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso z kýty nebo "falešné" svíčkové omyjeme a pokrájíme na nudličky. Cibuli s česnekem očistíme. Cibuli nakrájíme na malé kostičky, česnek nasekáme nadrobno. Feferonky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a drobně pokrájíme. Nakládané kapie pokrájíme na nudličky.

2

V míse maso promícháme se solí, pepřem a maizenou. V pánvi rozpálíme olej a maso restujeme dozlatova 2-3 minuty. Pak přimícháme cibuli, feferonky, chilli, 1,5 lžíce ostrého kečupu a nakonec kapii. To vše restujeme jen 1-2 minuty.

3

Pikantní směs použijeme teplou i studenou.

Poznámka

Ostrou masovou směs dáváme na topinky nebo tousty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept