Guláš ze zvěřiny s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš ze zvěřiny s houbami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33885 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
6,3 g | Houby sušené |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
300 g | Rajčata |
60 g | Slanina vepřová |
250 g | Srnčí maso |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
100 ml | Voda pitná |
5 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
250 g | Dančí maso |
250 g | Jelení maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 202,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Petržel kořen, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná, Zakysaná smetana, Dančí maso, Jelení maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš ze zvěřiny s houbami postup přípravy receptu:
1 | Předem si v hrnku namočíme rozlámané sušené houby. |
2 | Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, rajčata spaříme, sloupneme, vykrojíme semena a nakrájíme na kostky, petržel oloupeme. |
3 | Na oleji rozpustíme slaninu, na ní zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a orestujeme. Poté vsypeme koření, přidáme houby i s vodou, petržel, zalijeme pivem a pod pokličkou dusíme. |
4 | Když je maso poloměkké, vmícháme rajčata, sůl a dál dusíme. Do hotového guláše zašleháme smetanu a necháme prohřát. |