Recept

Guláš ze zvěřiny s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33885
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
5 stroužek Česnek
2 ks Cibule
6,3 g Houby sušené
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
300 g Rajčata
60 g Slanina vepřová
250 g Srnčí maso
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
100 ml Voda pitná
5 polévková lžíce Zakysaná smetana
250 g Dančí maso
250 g Jelení maso

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 326kJ
7% Sacharidy 24 g
26% Tuky 20 g
24% Sodík 474 mg
114% Bílkoviny 64 g

Guláš ze zvěřiny s houbami postup přípravy receptu:

1

Předem si v hrnku namočíme rozlámané sušené houby.

2

Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, rajčata spaříme, sloupneme, vykrojíme semena a nakrájíme na kostky, petržel oloupeme.

3

Na oleji rozpustíme slaninu, na ní zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a orestujeme. Poté vsypeme koření, přidáme houby i s vodou, petržel, zalijeme pivem a pod pokličkou dusíme.

4

Když je maso poloměkké, vmícháme rajčata, sůl a dál dusíme. Do hotového guláše zašleháme smetanu a necháme prohřát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept