Brambory dušené s jablky a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory dušené s jablky a pórkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33887 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
4 ks | Jablka |
1 špetka | Muškátový oříšek |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Jablka, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory dušené s jablky a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Očištěný pórek nakrájíme na silnější kolečka, oloupané brambory nakrájíme na kostky. |
2 | V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme jablka, pórek, brambory a vše krátce osmahneme. Přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. |
3 | Nakonec přilijeme smetanu a bez pokličky necháme jen přejít varem. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. |
4 | Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme. |