Trhanec tvarohový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trhanec tvarohový
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3389 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
20 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
40 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tuk |
250 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 152,9mg |
Draslík | 86,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trhanec tvarohový postup přípravy receptu:
1 | Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny. Přidáme mléko, vanilkový cukr, citronovou kůru a přimícháme tvaroh a mouku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. |
2 | Pečeme na dvou vymaštěných pánvích jako omelety. |
3 | Po opečení jedné strany obrátíme a po chvilce vidličkou roztrháme na malé kousky a dopékáme, aby se tvořily hrudky. |
4 | Trhanec podáváme s ovocnou omáčkou nebo s ovocným salátem. |