Plátky krkovice pečené na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky krkovice pečené na pivu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33890 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
6 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 26,4mg |
Draslík | 256,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky krkovice pečené na pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek nakrájíme na kolečka, krkovici naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Zapékací mísu vytřeme sádlem, dno vyložíme polovinou cibule a česneku, na to rozložíme plátky krkovice. Maso překryjeme druhou polovinou cibule a česneku, na směs rozložíme plátky slaniny, zalijeme pivem a v předehřáté troubě pečeme pod poklicí. Když je maso poloměkké, poklici dáme stranou a maso dopečeme. |