Recept

Kořeněná kýta pečená na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 198 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 190 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33892

Ingredience

4 ks Hřebíček
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 ks Nové koření celé
100 ml Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Olej rostlinný
7 ks Pepř černý celý
2 špetka Pepř černý mletý
2 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 ks Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
1,5 kg Vepřová kýta
60 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 794 kcal
Kilojoule 3 320kJ
13% Sacharidy 46 g
54% Tuky 41 g
11% Sodík 226 mg
96% Bílkoviny 54 g

Kořeněná kýta pečená na pivu postup přípravy receptu:

1

Připravíme marinádu z půl litru piva, octa, koření a bylinek. Do marinády naložíme maso a pod přikrytím necháme v chladničce přes noc marinovat. Poté maso na másle s olejem osmažíme ze všech stran.

2

Osmažené maso vložíme do zapékací mísy, přelijeme marinádou, zbylým pivem a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba tři hodiny.

3

Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme do kastrolu, zahustíme moukou, kterou jsme rozšlehali ve vodě, a dobře provaříme. Maso necháme zchladnout, nakrájíme na plátky a v omáčce necháme prohřát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept