Kořeněná kýta pečená na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 198 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná kýta pečená na pivu
Celkový čas: | 198 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33892 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Hřebíček |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
5 ks | Nové koření celé |
100 ml | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
7 ks | Pepř černý celý |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
1,5 kg | Vepřová kýta |
60 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 168,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 84,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Nové koření celé, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněná kýta pečená na pivu postup přípravy receptu:
1 | Připravíme marinádu z půl litru piva, octa, koření a bylinek. Do marinády naložíme maso a pod přikrytím necháme v chladničce přes noc marinovat. Poté maso na másle s olejem osmažíme ze všech stran. |
2 | Osmažené maso vložíme do zapékací mísy, přelijeme marinádou, zbylým pivem a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba tři hodiny. |
3 | Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme do kastrolu, zahustíme moukou, kterou jsme rozšlehali ve vodě, a dobře provaříme. Maso necháme zchladnout, nakrájíme na plátky a v omáčce necháme prohřát. |