Višňová bublanina s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňová bublanina s mandlemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33898 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
140 g | Cukr moučkový |
140 g | Mandle |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hrubá |
60 g | Strouhanka |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 kávová lžička | Vanilka mletá |
250 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 301,0mg |
Draslík | 375,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 8,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Mandle, Strouhanka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Višňová bublanina s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme moučkový cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a mletou vanilku. Poté přidáme mleté mandle, strouhanku a tuhý sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Pekáček důkladně vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme těsto. Poklademe višněmi a v rozpálené troubě pečeme dozlatova. Bublaninu necháme vychladnout, nakrájíme, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme. |