Kroupy dušené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kroupy dušené
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3390 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
360 g | Ječné kroupy |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 584kJ
20% Sacharidy 73 g
8% Tuky 6 g
20% Sodík 397 mg
21% Bílkoviny 12 g
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 368,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kroupy dušené postup přípravy receptu:
1 | Vyprané kroupy uvaříme v osolené vodě do poloměkka. |
2 | Na másle v kastrole osmahneme cibuli, přidáme kroupy, podlijeme vývarem a dále dusíme. |
3 | Podáváme jako přílohu k masu nebo s dušenými houbami a salátem jako samostatný pokrm. |