Jablkovec s ořechy a rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkovec s ořechy a rozinkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33903 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Cukr moučkový |
40 g | Hrozinky |
500 g | Jablka |
60 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko plnotučné |
30 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Skořice mletá |
20 g | Strouhanka |
300 g | Žemle tuková |
Na zalití | |
---|---|
0,1 l | Mléko plnotučné |
1 ks | Vejce slepičí |
Krém | |
200 g | Cukr moučkový |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 253,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 789,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrozinky, Jablka, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Strouhanka, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Žemle tuková, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkovec s ořechy a rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Housky nakrájíme na plátky a navlhčíme mlékem. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poté do ní klademe postupně vrstvu housek, vrstvu na plátky nakrájených jablek, posypeme cukrem smíchaným se skořicí, rozinkami a sekanými oříšky. Tento postup ještě jednou zopakujeme, navrch poklademe opět housku, pokapeme máslem a zalijeme mlékem, v němž rozšleháme vejce. |
2 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 min. Před podáváním dozdobíme sněhovým krémem. |
3 | Krém: |
4 | Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj postupně po lžičkách zašleháme 50 g cukru a poté zbytek cukru vmícháme vařečkou. Rozetřeme na jablkovec a v rozpálené troubě necháme cca 2 min. zrůžovět. |