Recept

Smetanová omáčka k bílému chřestu s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 33906

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
1 kávová lžička Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
125 ml Smetana jihočeská zakysaná15%
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 944kJ
1% Sacharidy 3 g
31% Tuky 23 g
2% Sodík 45 mg
5% Bílkoviny 3 g

Smetanová omáčka k bílému chřestu s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Spařená rajčata oloupeme a dužinu, zbavenou semen, nakrájíme na kostičky. Lístky bazalky nasekáme nadrobno. Máslo rozehřejeme.

2

Ve vodní lázni šleháme žloutky s citrónovou šťávou a solí do krémovité omáčky. Do této směsi přimícháváme po kapkách rozehřáté máslo.

3

Do omáčky přimícháme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali rajčatový protlak a kousky rajčat.

4

Omáčku dochutíme pepřem, solí a špetkou cukru. Nakonec přimícháme drobně nasekanou bazalku.

Poznámka

Tuto omáčku podáváme k bílému chřestu (omáčka se podává s chřestem, ale chřest není součástí součástí omáčky).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept