Zimní salát s chřestem a artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zimní salát s chřestem a artyčoky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 33907 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
452 g | Artyčoky |
1 ks | Čekanka |
350 g | Chřest sterilovaný |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
2,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát ledový |
1 špetka | Sůl |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 515,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Čekanka, Chřest sterilovaný, Ocet vinný, Salát ledový, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zimní salát s chřestem a artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Konzervované artyčoky a kousky sterilovaného chřestu necháme v sítku dobře okapat. Potom artyčoky nakrájíme na čtvrtky. Ledový salát a čekanku očistíme, opereme a natrháme na malé kousky. Očištěné a omyté žampióny nakrájíme na plátky a přidáme do salátu. Salát osolíme a opepříme a vše důkladně promícháme. Na závěr přidáme estragonový ocet a znovu důkladně promícháme. |