Teplá omáčka z pomerančů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplá omáčka z pomerančů
Teplá omáčka z pomerančů
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 33908 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
200 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 162,7mg |
Draslík | 111,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplá omáčka z pomerančů postup přípravy receptu:
1 | Pomerančovou šťávu s vejci mícháme na mírném ohni do krémové konzistence. Potom vmícháváme kousky másla tak dlouho, až se máslo úplě rozpustí a směs zpevní. Omáčka se nesmí vařit. Nakonec dochutíme pepřem a solí. |
Poznámka
Omáčkou poléváme chřest, plátky lososa, kotlety nebo brambory.