Pečené závitky s náplní s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené závitky s náplní s pivem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33909 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Vepřová kýta |
Na náplň | |
---|---|
1 špetka | Kmín mletý |
100 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Pórek |
0,3 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam uzený 45% |
Na pečení | |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 ml | Voda pitná |
Na zahuštění | |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 111,9mg |
Draslík | 58,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vepřová kýta, Sůl, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pórek, Šunka dušená, Sýr Eidam uzený 45%, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené závitky s náplní s pivem postup přípravy receptu:
1 | Pórek nakrájíme na tenké proužky, šunku a sýr na nudličky, plátky kýty naklepeme z obou stran a osolíme a opepříme. |
2 | V míse utřeme změklé máslo se solí, vmícháme šunku, sýr, pórek, kmín a vše promícháme s pivem. |
3 | Směs rozdělíme na naklepané plátky, zavineme je a sepneme jehlou. |
4 | Hotové závitky vložíme do pekáče, který jsme vytřeli olejem, a podlijeme vodou. Pečeme v předehřáté troubě, obracíme a poléváme výpekem. Podle potřeby ještě podlijeme. |
5 | Když jsou závitky upečené, vyjmeme je z pekáče a držíme na teple, výpek rozšleháme se smetanou, v které jsme rozšlehali mouku, a chvíli provaříme. |
6 | Servírujeme závitky bez jehel a přeléváme omáčkou. |