Slepičí maso s dýní a zeleninou na broskvích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí maso s dýní a zeleninou na broskvích
Slepičí maso s dýní a zeleninou na broskvích
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 33910 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Broskve |
100 g | Celer bulvový |
200 g | Chřest bílý |
50 g | Datle |
500 g | Dýně |
200 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g | Karotka |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Máta |
50 g | Med včelí |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
50 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Slepice |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Celer bulvový, Chřest bílý, Datle, Dýně, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Karotka, Kmín drcený, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Máta, Med včelí, Olej stolní, Slepice, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepičí maso s dýní a zeleninou na broskvích postup přípravy receptu:
1 | Slepičí naporcované a osolené maso opečeme na oleji. K opečenému masu přidáme celer a dýni nakrájené na kostičky, podlejeme vínem a zvolna dusíme. Umletým kořením maso okořeníme a přidáme mátu a hrášek. Karotku a chřest uvaříme zvlášť ve vodě s medem a přidáme k masu. |
2 | Broskve a datle vypeckujeme a prohřejeme je na zbytku vína s medem. |
Poznámka
Tento pokrm podáváme s těstovinami nebo s rýží.