Recept

Plátky krkovice dušené na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 33912

Ingredience

2 krajíc Chléb celozrnný žitný
2 ks Cibule
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
700 g Vepřová krkovička
Na kapary
3 polévková lžíce Kapary
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 658 kcal
Kilojoule 2 755kJ
4% Sacharidy 14 g
72% Tuky 54 g
5% Sodík 102 mg
46% Bílkoviny 26 g

Plátky krkovice dušené na pivu postup přípravy receptu:

1

Krkovici vykostíme, nakrájíme na čtyři plátky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme najemno, chleba na kostky a v misce namočíme do 100 ml piva.

2

Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme z obou stran. Poté podlijeme zbylým pivem a pod poklicí dusíme. Občas maso obrátíme. Když je maso téměř měkké, vyjmeme je na talíř, do omáčky vmícháme namočený chleba i s pivem, provaříme, až omáčka zhoustne. Poté do ní vrátíme maso, přidáme kapary, které jsme osmažili na másle, prohřejeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept