Plátky krkovice dušené na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky krkovice dušené na pivu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33912 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 krajíc | Chléb celozrnný žitný |
2 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
700 g | Vepřová krkovička |
Na kapary | |
---|---|
3 polévková lžíce | Kapary |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 178,5mg |
Draslík | 74,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Cibule, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Vepřová krkovička, Kapary, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky krkovice dušené na pivu postup přípravy receptu:
1 | Krkovici vykostíme, nakrájíme na čtyři plátky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme najemno, chleba na kostky a v misce namočíme do 100 ml piva. |
2 | Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme z obou stran. Poté podlijeme zbylým pivem a pod poklicí dusíme. Občas maso obrátíme. Když je maso téměř měkké, vyjmeme je na talíř, do omáčky vmícháme namočený chleba i s pivem, provaříme, až omáčka zhoustne. Poté do ní vrátíme maso, přidáme kapary, které jsme osmažili na másle, prohřejeme a podáváme. |