Kýta na hrášku a bramborách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kýta na hrášku a bramborách
Kýta na hrášku a bramborách
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33913 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
350 g | Hrášek v mírně slaném nálevu |
2 špetka | Kmín mletý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
700 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 164,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Feferony, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek v mírně slaném nálevu, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kýta na hrášku a bramborách postup přípravy receptu:
1 | Feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme najemno, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silné hranolky, maso nakrájíme na nudličky, hrášek scedíme a necháme okapat. |
2 | Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Poté vmícháme feferonku, hrášek, brambory, osolíme, opepříme, okmínujeme, zalijeme pivem a dusíme pod poklicí doměkka. |