Recept

Vepřová plec pečená na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 68 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 33916

Ingredience

0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
600 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřová plec
200 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Olej stolní

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 403kJ
1% Sacharidy 5 g
58% Tuky 43 g
11% Sodík 216 mg
60% Bílkoviny 34 g

Vepřová plec pečená na pivu postup přípravy receptu:

1

Maso osolíme, posypeme kmínem, v pekáči na oleji orestujeme ze všech stran. Poté podlijeme polovinou piva a vodou, pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Občas maso obrátíme a pravidelně poléváme výpekem, podle potřeby přilijeme vodu.

2

Zhruba po půl hodině maso odklopíme a pečeme dál za občasného přelévání výpekem. Když je maso měkké, přeložíme ho na talíř a držíme na teple. Šťávu v pekáči zredukujeme, zaprášíme moukou, orestujeme, vmícháme zbytek piva a alespoň deset minut povaříme. Maso naporcujeme a servírujeme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept