Vepřová plec pečená na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 68 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec pečená na pivu
Celkový čas: | 68 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 33916 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
600 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřová plec |
200 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 896,1mg |
---|---|
Cholesterol | 143,5mg |
Draslík | 595,4mg |
Vláknina | 206,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná, Olej stolní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová plec pečená na pivu postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme, posypeme kmínem, v pekáči na oleji orestujeme ze všech stran. Poté podlijeme polovinou piva a vodou, pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Občas maso obrátíme a pravidelně poléváme výpekem, podle potřeby přilijeme vodu. |
2 | Zhruba po půl hodině maso odklopíme a pečeme dál za občasného přelévání výpekem. Když je maso měkké, přeložíme ho na talíř a držíme na teple. Šťávu v pekáči zredukujeme, zaprášíme moukou, orestujeme, vmícháme zbytek piva a alespoň deset minut povaříme. Maso naporcujeme a servírujeme s omáčkou. |