Vepřová krkovice pečená na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová krkovice pečená na zelenině
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33917 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 plátek | Anglická slanina |
10 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
350 g | Mrkev kořen |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Petržel kořen |
400 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
250 g | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,2 kg | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 217,1mg |
Draslík | 494,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Kmín drcený, Petržel kořen, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová krkovice pečená na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, očištěné šalotky rozpůlíme, česnek oloupeme. Dno pekáče vyložíme plátky anglické slaniny. |
2 | Maso nevykosťujeme, jen osolíme, posypeme pepřem a kmínem. Poté maso vložíme do pekáče, obložíme česnekem, šalotkami, zeleninou, zalijeme pivem a v troubě předehřáté na 210 °C rychle zapečeme. Poté maso přikryjeme poklicí, teplotu v troubě zmírníme a pečeme, až je maso měkké. Aby mělo maso zlatavou barvu a křupavou kůrku, odklopíme poklici asi deset minut před koncem pečení. |
3 | Maso servírujeme s upečenou zeleninou. |
Tento recept jsem otestovala pro naši malou oslavu a mohu říci, že recept nezklamal. Maso jsem si naložila už den dopředu a před pečením jsem jen podlila pivem. První rychlozapékání jsem dělala 20 minut, poté přiklopila a pekla dalších 45 minut a poté jsem ještě na 10 minut nechala krkovičku bez poklopu. Nebyla vysušená, byla šťavnatá a všem nám moc chutnala.
Dnes jsem přesně podle rozpisu a popisu realizoval 2 kg pečené krkovice. Výsledek byl vynikající. Mohu všem jenom doporučit.................. Joy.
[:Miluji krkovici blink:]