Pečené vepřové plecko s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené vepřové plecko s medem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33920 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
18 ks | Hřebíček |
120 g | Med včelí |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová plec |
400 ml | Vývar drůbeží |
50 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 189,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Med včelí, Sůl, Vepřová plec, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené vepřové plecko s medem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kolečka. Kůži na masu nařežeme na kostky, vetřeme do zářezů sůl, zázvor, ze všech stran maso potřeme medem a do zářezů v kůži zapícháme hřebíčky. |
2 | Dno pekáče vyložíme cibulí, zalijeme pivem a vložíme maso. Pečeme v mírně předehřáté troubě, až je maso upečené. Občas přelijeme výpekem, je-li třeba, podlijeme vodou. Upečené maso vyjmeme na talíř a držíme v teple. Šťávu v pekáči zredukujeme, zaprášíme moukou, orestujeme, poté zamícháme vývar a alespoň deset minut povaříme. |
3 | Maso nakrájíme a podáváme s omáčkou. |