Recept

Pečené vepřové plecko s medem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33920
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
18 ks Hřebíček
120 g Med včelí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Vepřová plec
400 ml Vývar drůbeží
50 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,117 kcal
Kilojoule 4 672kJ
17% Sacharidy 63 g
78% Tuky 59 g
37% Sodík 745 mg
88% Bílkoviny 50 g

Pečené vepřové plecko s medem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na kolečka. Kůži na masu nařežeme na kostky, vetřeme do zářezů sůl, zázvor, ze všech stran maso potřeme medem a do zářezů v kůži zapícháme hřebíčky.

2

Dno pekáče vyložíme cibulí, zalijeme pivem a vložíme maso. Pečeme v mírně předehřáté troubě, až je maso upečené. Občas přelijeme výpekem, je-li třeba, podlijeme vodou. Upečené maso vyjmeme na talíř a držíme v teple. Šťávu v pekáči zredukujeme, zaprášíme moukou, orestujeme, poté zamícháme vývar a alespoň deset minut povaříme.

3

Maso nakrájíme a podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept