Recept

Rolovaná plec pečená na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33921
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
600 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
200 g Salám Gothajský
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Tvarůžky olomoucké malé
800 g Vepřová plec
Na náplň
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 962 kcal
Kilojoule 4 027kJ
3% Sacharidy 9 g
93% Tuky 70 g
14% Sodík 275 mg
109% Bílkoviny 61 g

Rolovaná plec pečená na pivu postup přípravy receptu:

1

Očištěnou plec nařízneme tak, aby vznikl plát masa, který ještě rozklepeme. Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, rozetřeme do dvou třetin náplní, na ni klademe plátky salámu a tenké plátky sýra.

2

Náplň připravíme tak, že zpěníme na másle jemně pokrájenou cibuli, vmícháme rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a za stálého míchání usmažíme, aby byla středně hustá.

3

Plec srolujeme, dobře ovážeme nití a na pekáči na rozpáleném sádle roládu rychle orestujeme ze všech stran. Poté ji podlijeme pivem, přiklopíme a v předehřáté troubě pečeme. Občas roládu opatrně obrátíme a polijeme výpekem. Když je roláda téměř měkká, poklici dáme stranou a maso dopečeme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept