Recept

Dušená plec v mrkvi s pivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 58 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33926

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová šťáva
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
400 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
350 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová plec
Na jíšku
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 724 kcal
Kilojoule 3 031kJ
6% Sacharidy 23 g
476% Tuky 357 g
13% Sodík 269 mg
64% Bílkoviny 36 g

Dušená plec v mrkvi s pivem postup přípravy receptu:

1

Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky.

2

Cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso, orestujeme ze všech stran, osolíme a opepříme. Orestované maso přelijeme pivem a pod poklicí dusíme za občasného míchání.

3

Když je maso poloměkké, přidáme mrkev a dusíme, až je vše měkké. Zahustíme provařenou jíškou, ochutíme cukrem a citronovou šťávou.

4

Jíšku připravíme z másla a mouky. Smažíme, až jíška zezlátne, poté zašleháme vodu a dobře provaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept