Dušená plec v mrkvi s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 58 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená plec v mrkvi s pivem
Celkový čas: | 58 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33926 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
400 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
350 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová plec |
Na jíšku | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 633,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená plec v mrkvi s pivem postup přípravy receptu:
1 | Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky. |
2 | Cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso, orestujeme ze všech stran, osolíme a opepříme. Orestované maso přelijeme pivem a pod poklicí dusíme za občasného míchání. |
3 | Když je maso poloměkké, přidáme mrkev a dusíme, až je vše měkké. Zahustíme provařenou jíškou, ochutíme cukrem a citronovou šťávou. |
4 | Jíšku připravíme z másla a mouky. Smažíme, až jíška zezlátne, poté zašleháme vodu a dobře provaříme. |