Recept

Horká holandská omáčka s citrónovou trávou ke chřestu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 33927

Ingredience

500 g Chřest bílý
1 polévková lžíce Citronová tráva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 polévková lžíce Víno bílé
1 polévková lžíce Vývar zeleninový
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 152 kcal
Kilojoule 636kJ
3% Sacharidy 9 g
15% Tuky 11 g
1% Sodík 20 mg
10% Bílkoviny 6 g

Horká holandská omáčka s citrónovou trávou ke chřestu postup přípravy receptu:

1

Šalotku nakrájíme najemno, citrónovou trávu nastříháme nůžkami, nebo ji rozdrtíme plochou nože. Máslo v rendlíčku rozpustíme. Nakrájenou šalotku a rozdrcenou citrónovou trávu povaříme s bílým vínem a zeleninovým vývarem. Ke žloutkům v misce přidáme směs zeleninového vývaru, šalotky a citrónové trávy. Mícháme ve vodní lázni na mírném ohni, přidáme estragon a mícháme do zhoustnutí. Při míchání přikapáváme rozpuštěné máslo.

2

Hotovou omáčku dochutíme solí. Horkou omáčkou poléváme vařený chřest a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept