Pohanková kaše slaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohanková kaše slaná
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 3393 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 465kJ
25% Sacharidy 90 g
27% Tuky 20 g
21% Sodík 429 mg
37% Bílkoviny 21 g
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 23,8mg |
Draslík | 647,8mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pohanka, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Pohanková kaše slaná postup přípravy receptu:
1 | Pohanku přebereme, omyjeme a spaříme. Na pánvi ji lehce opražíme. |
2 | Potom pohanku zavaříme do osolené vody a dobře provaříme. Můžeme ji také zavařit do mléka. |
3 | Nakonec pokrm omastíme slaninou. |