Recept

Vařený chřest se šunkou, sýrovým dipem a brambory

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 33931

Ingredience

650 g Brambory
650 g Chřest bílý
1 kostka Cukr kostkový
165 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
65 ml Smetana 33% (šlehačka)
40 g Sýr Gouda 45%
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 249kJ
7% Sacharidy 26 g
22% Tuky 16 g
5% Sodík 109 mg
27% Bílkoviny 15 g

Vařený chřest se šunkou, sýrovým dipem a brambory postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme, odkrojíme dřevnaté konce a 15 minut vaříme v osolené vodě s kostkou cukru a 10 g másla.

2

Nové brambory řádně očistíme kartáčkem a uvaříme ve slupce.

3

V rozehřátém másle rozmícháme mouku a zpěníme. Při míchání přiléváme mléko a mícháme do zhoustnutí.

4

Směs zalijeme vývarem z chřestu a přiléváme smetanu. Za stálého míchání přidáváme nastrouhaný sýr Goudu. Do malé misky odebereme 3 lžíce sýrové omáčky, smícháme se žloutkem. Tuto směs vlijeme zpět do omáčky a dále mícháme. Sýrová omáčka se nesmí vařit. Sýrovou omáčku dochutíme solí a bílým pepřem.

5

Dobře okapaný chřest servírujeme s jemnými plátky šunky, politý sýrovou omáčkou a novými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept